Sport- en openluchtklassen aanbieden

01 Schooljaar 22-23

Ook buiten de klasmuren valt voor kinderen veel te leren. Daarom biedt OVSG stedelijke en gemeentelijke basisscholen een uitgebreide dienstverlening aan voor de organisatie van hun sport- en openluchtklassen. De thema’s zijn gevarieerd: bos- of sportklassen of verblijven waarin wetenschappen, expressie, natuurexploratie of cultuur centraal staan.

OVSG verzorgt de administratie vanaf het zoeken naar een geschikte locatie tot de controle van de afrekening. Zo kan de school zich concentreren op een boeiend, prettig en leerrijk meerdaags verblijf met de leerlingen.

Wij hebben in Genk steeds een fantastische sportweek!

De kamers en het eten zijn prima. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam, van de monitoren tot het keukenpersoneel en de administratieve medewerkers. De communicatie verloopt heel vlot, zowel vooraf als tijdens ons bezoek. De sporten die we in Genk kunnen doen, zijn zeer gevarieerd. Wij verkiezen sporten die we het minst gemakkelijk op school of zelfs op onze sportdag in het Sport Vlaanderen domein van Hofstade kunnen aanbieden. Wij kiezen daarom altijd voor paardrijden, want de manège ligt er vlak bij en is dus niet te missen. Maar ook BMX en step op de nieuwe bike- en pumptrack waren een voltreffer. Verder gaan we voor boogschieten, judo en muurklimmen. Ook heel leuk en nieuw in het aanbod is de G-sport. Een leuke ervaring om eens te sporten in een rolstoel of met een blinddoek om! Onze avondactiviteiten vullen we met mooie wandelingen langs het planetenpad en de bliksemtrap, spelen in de grote speeltuin, een bezoek aan de cosmodrome en we sluiten af met onze fuif.

Wij komen altijd met heel veel goesting naar Sport Vlaanderen Genk!

 GBS ‘De Waterleest’ uit Zemst ging op sportklas naar Sport Vlaanderen ‘Kattevenia’ in Genk

02 Cijfers

Voor 2022-2023 werden 145 dossiers aangevraagd.

  • 133 dossiers konden doorgaan, goed voor 5147 leerlingen en 543 begeleiders.
  • 12 dossiers werden geannuleerd om diverse redenen, goed voor 614 leerlingen en 78 begeleiders.
Scroll naar boven